2. advent ja weihnachtsnudeln

Teise advendi kergelt temaatiliseks õhtusöögiks oli supp. Ei midagi erilist, lihtne teha ja eriti lihtne süüa. Väikeseks jõuluteemaliseks vallatuks lisandiks olid erilised makaronid-kuusekesd, tähekesed ja pisikesed jõuluvanad. Supp tuli paks, tummine ja toitev. Õite hää kõhutäitja!

Tomati minestrone

1 suurem punane paprika

1 sibul

2 küüslaugu küünt

pool keskmise suurusega suvikõrvitsat

1 konserv purustatud tomateid

1 pakk tomatipüreed

1 purk valgeid ubasid tomatikastmes

peotäis meelepärast pastat

sool

pipar

purustatud tšilli

fariinsuhkur

kuivatatud tüümian ja oregano

Kuumuta potis oliivõli ja lisa küüslauk ja sibul. Jälgi, et kuumus ei oleks liiga kõrge, sest ei sibul ega küüslauk ei tohi pruuniks minna. Kui sibul on kergelt klaasjaks tõmbunud lisa üsna peeneks hakitud paprika ja suvikõrvits. Lisa väike sorts vett ja lase köögiviljadel kaane all haududa kuni paprika hakkab pehmemaks tõmbuma. Lisa tomatipüree ja konserv ja lase madalal kuumusel haududa. Nüüd võib põhimõtteliselt juba maitsestama asuda. Lisada piisavalt soola, lahkelt pipart, näpuotsa täis tšillit, lusikatäis fariinsuhkrut ja lahkelt tüümiani ja oreganot. Vahepeal ikka maitse ja tõenäoliselt lisa siis kõike veel, sest algul ollakse ikka tagasihoidlikumad. Lisa peotäis pastat ja lase keema tõusta. Kui pasta on valmis lisa oad ja maitsev supp ongi valmis tühja kõhtu ja külmunud varbaid lohutama.

-mammu-

Lisa kommentaar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Muuda )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Muuda )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Muuda )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Muuda )

Connecting to %s