2. advent ja weihnachtsnudeln

Teise advendi kergelt temaatiliseks õhtusöögiks oli supp. Ei midagi erilist, lihtne teha ja eriti lihtne süüa. Väikeseks jõuluteemaliseks vallatuks lisandiks olid erilised makaronid-kuusekesd, tähekesed ja pisikesed jõuluvanad. Supp tuli paks, tummine ja toitev. Õite hää kõhutäitja!

Tomati minestrone

1 suurem punane paprika

1 sibul

2 küüslaugu küünt

pool keskmise suurusega suvikõrvitsat

1 konserv purustatud tomateid

1 pakk tomatipüreed

1 purk valgeid ubasid tomatikastmes

peotäis meelepärast pastat

sool

pipar

purustatud tšilli

fariinsuhkur

kuivatatud tüümian ja oregano

Kuumuta potis oliivõli ja lisa küüslauk ja sibul. Jälgi, et kuumus ei oleks liiga kõrge, sest ei sibul ega küüslauk ei tohi pruuniks minna. Kui sibul on kergelt klaasjaks tõmbunud lisa üsna peeneks hakitud paprika ja suvikõrvits. Lisa väike sorts vett ja lase köögiviljadel kaane all haududa kuni paprika hakkab pehmemaks tõmbuma. Lisa tomatipüree ja konserv ja lase madalal kuumusel haududa. Nüüd võib põhimõtteliselt juba maitsestama asuda. Lisada piisavalt soola, lahkelt pipart, näpuotsa täis tšillit, lusikatäis fariinsuhkrut ja lahkelt tüümiani ja oreganot. Vahepeal ikka maitse ja tõenäoliselt lisa siis kõike veel, sest algul ollakse ikka tagasihoidlikumad. Lisa peotäis pastat ja lase keema tõusta. Kui pasta on valmis lisa oad ja maitsev supp ongi valmis tühja kõhtu ja külmunud varbaid lohutama.

-mammu-

Advertisements

Lisa kommentaar

Täida nõutavad väljad või kliki ikoonile, et sisse logida:

WordPress.com Logo

Sa kommenteerid kasutades oma WordPress.com kontot. Logi välja / Muuda )

Twitter picture

Sa kommenteerid kasutades oma Twitter kontot. Logi välja / Muuda )

Facebook photo

Sa kommenteerid kasutades oma Facebook kontot. Logi välja / Muuda )

Google+ photo

Sa kommenteerid kasutades oma Google+ kontot. Logi välja / Muuda )

Connecting to %s