Taevalik toit

Kuigi selles on juba paar päeva möödas ei pea ma valeks uhkeldada Elusiilide pühapäevase naudinguga. Elusiilid armastavad karpe ja tahavad neid veel ja veel. Risoto idee saime pühapäeva hommikul Jamie Oliveri vaadates, kõrvale mekkisime kodutehtud pestot ja ahjusooja saia. Pühapäeva peabki kuidagi erilisemaks tegema! Ja ega siis sel esmaspäevalgi viga pole! Elu on ju lill-vahet pole

Kuidas meie karpe teeme?

Sinikarbid valge veini kastmes

2 kg merekarpe

peotäisjahu

300 ml valget kuiva veini

1 suur sibul-peeneks hakitud

oliivõli

sool, must pipar

2 loorberi lehte 

1 sirduni mahl

lahke näputäis purustatud tšillit

sama lahkelt purustatud küüslauku

Esiteks tuleb kontrollida, kas karbid on söögikõlblikud. Selleks koputa lahtistele karpidele noaga. Karbid, mis ei sulgu on söögiks kõlbmatud. Sega peotäis jahu külmas vees ja aseta karbid pooleks tunniks vette. Kui karbid on seisnud loputa neid ja kontrolli uuesti samal meetodil. Kuigi võib tekkida tunne, et osa karpidest läheb raisku on need karbid surnud ja võivad tekitada mürgitust. Oluline on süüa ainult värskeid merekarpe!

Kuumuta potis oliivõlis sibul, küüslauk, tšilli, valge vein, sool, pipar ja loorberi lehed. Lisa kurnatud karbid. Karbid avanevad 5-8 minuti jooksul. Need karbid, mis ei avane ei ole kõlblikud!

Kastmeks võib igale sööjale serveerida kurnatud keeduleent või võist ja sidrunimahlast valmistatud kastme. Meile maitseb valge veini kaste nii väga, et varume juurde värsket Itaalia saia, millega see kõik kätte saada!

Naudi külma aromaatse valge veiniga!

Lisa kommentaar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Muuda )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Muuda )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Muuda )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Muuda )

Connecting to %s