Taevalik toit

Kuigi selles on juba paar päeva möödas ei pea ma valeks uhkeldada Elusiilide pühapäevase naudinguga. Elusiilid armastavad karpe ja tahavad neid veel ja veel. Risoto idee saime pühapäeva hommikul Jamie Oliveri vaadates, kõrvale mekkisime kodutehtud pestot ja ahjusooja saia. Pühapäeva peabki kuidagi erilisemaks tegema! Ja ega siis sel esmaspäevalgi viga pole! Elu on ju lill-vahet pole

Kuidas meie karpe teeme?

Sinikarbid valge veini kastmes

2 kg merekarpe

peotäisjahu

300 ml valget kuiva veini

1 suur sibul-peeneks hakitud

oliivõli

sool, must pipar

2 loorberi lehte 

1 sirduni mahl

lahke näputäis purustatud tšillit

sama lahkelt purustatud küüslauku

Esiteks tuleb kontrollida, kas karbid on söögikõlblikud. Selleks koputa lahtistele karpidele noaga. Karbid, mis ei sulgu on söögiks kõlbmatud. Sega peotäis jahu külmas vees ja aseta karbid pooleks tunniks vette. Kui karbid on seisnud loputa neid ja kontrolli uuesti samal meetodil. Kuigi võib tekkida tunne, et osa karpidest läheb raisku on need karbid surnud ja võivad tekitada mürgitust. Oluline on süüa ainult värskeid merekarpe!

Kuumuta potis oliivõlis sibul, küüslauk, tšilli, valge vein, sool, pipar ja loorberi lehed. Lisa kurnatud karbid. Karbid avanevad 5-8 minuti jooksul. Need karbid, mis ei avane ei ole kõlblikud!

Kastmeks võib igale sööjale serveerida kurnatud keeduleent või võist ja sidrunimahlast valmistatud kastme. Meile maitseb valge veini kaste nii väga, et varume juurde värsket Itaalia saia, millega see kõik kätte saada!

Naudi külma aromaatse valge veiniga!

Advertisements

Lisa kommentaar

Täida nõutavad väljad või kliki ikoonile, et sisse logida:

WordPress.com Logo

Sa kommenteerid kasutades oma WordPress.com kontot. Logi välja / Muuda )

Twitter picture

Sa kommenteerid kasutades oma Twitter kontot. Logi välja / Muuda )

Facebook photo

Sa kommenteerid kasutades oma Facebook kontot. Logi välja / Muuda )

Google+ photo

Sa kommenteerid kasutades oma Google+ kontot. Logi välja / Muuda )

Connecting to %s