Jäätis!

Viimase aja lemmikmagustoiduks on kindlasti jäätis. Ja nimelt seetõttu, et on võimalus teha kodust jäätist. Jäätise valmitamise maailm oli minu jaoks varem üsna võõras. Välja arvatud mõned suure vaevaga valminud maitsvad sorbettid. Nüüd aga tean, et masin teeb kogu asja kordades lihtsamaks. Nüüd jääb veel järgi fantaasial lennata lasta ja kõike võimalikku maitsvat proovida.

Pühapäevaseks magustoiduks valmistasin veidi lahjemat versiooni- jogurtijäätist. Kuna Eesti piimatootjate kaubast võib leida palju head ja naturaalset on jogurtijäätise tegemine eriti kerge. kasutasin La crema nimelist uut jogurtit, mis pole liiga lahja, kuid koorejäätisega ei anna siiski võrrelda. Parim osa selle juures on hea vanilje maitse-sees on näha isegi vaniljeseemneid! Võib öelda, et väiksem kogus valmib vabalt ühe reklaamipausi ajal! (jah ma tean…reklaamipausid on liiga pikad, aga nüüd on nende ajaks hea tegevus). Koorejäätise tegemiseks kulub paraku veidi rohkem tegutsemist ja aega.

Jogurti-vaarika jäätis

Kaks topsi La Crema vaniljejogurit

Külmutatud vaarikaid

Suhkurt

Maitsesta jogurt suhkruga. Kuna külmudes magusus väheneb ja vaarikad on hapukad peab segu peaaegu et veidi liiga magus olema. Pane segu masinasse ja külmuta vastavalt konkreetse masina õpetusele. Kui jäätis on juba tahkuma hakanaud lisa vaikselt vaarikaid. Lisasin vaarikad veidi puruks murendatuna. Kui tahad et jäätis jääks valgeks lisa marjad täiesti lõpus. Vaarikad võiksid KINDLASTI olla külmutatud. Isegi suvel kui on saada värskeid marju pole neid mõtet niiviisi kasutada. Marjad soojendaksid segu lihtsalt uuesti ülesse! 

Maiustasime oma jäätist šokolaadiküpsiste puruga. Mmmmmmmm

-Mammu-

Advertisements

Lisa kommentaar

Täida nõutavad väljad või kliki ikoonile, et sisse logida:

WordPress.com Logo

Sa kommenteerid kasutades oma WordPress.com kontot. Logi välja / Muuda )

Twitter picture

Sa kommenteerid kasutades oma Twitter kontot. Logi välja / Muuda )

Facebook photo

Sa kommenteerid kasutades oma Facebook kontot. Logi välja / Muuda )

Google+ photo

Sa kommenteerid kasutades oma Google+ kontot. Logi välja / Muuda )

Connecting to %s