Elusiilid Jamie Oliver Italy’s

Üsna hiljuti ei osanud ma veel arvatagi, et võin siin blogis arvustada Jamie Oliveri restorani. Miks see nii oluline on? Esiteks on ta tuntud kokk ja teiseks on ta imehea ja ehe kokk. Omame mitmeid Jamie Oliveri kokaraamatuid ja võin käe südamele panna, et kui on olemas retseptid, mida usaldada võib siis tema omad on kindlasti ühed neist!

Olin väga meeldivalt üllatunud kui kuulsin, et Dublinis oli hiljuti Jamie Itaalia restoran avatud. Algusel kartsin, et hinnad on nii meeletud, et ei ole võimalik sinna minna. Õnneks uurides osutus külastus täiesti mõeldavaks ning sai broneeritud kohad hilisele lõunasöögile. Jah igaks kella-ajaks tuleb laud broneerida. Ja kuigi saime kinnituse, et laud on meie nimel olemas olime kuni kohalejõudmiseni veidi skeptilised. Nagu kuulsime ei pidanud Iirimaa ja internett just käsikäes käima…

Kuid laud oli meile täiesti olemas ja unistus hakkas vaikselt täituma.

Interjöör

Restorani interjöör ei ole peenutsev. Nagu Jamie isegi. Maalähedane ja lihtne, kuid visuaalselt huvitav. Mõnusa eklektilise mulje jättis segu erinevatest toolidest. Sooja puidu ja külma kahhelplaadi kontrast. Tööstuslikud metalsed valgustid, prociutto singid ripuvad leti ääres, meeleolu loovad halloweeni kõrvitsad, tulukesed sees. Rahvas sumiseb, leti taga on lahtises köögis näha kiiret sebimist. Kujundus oli viimstletud detailideni.

Toit

Kõrged ootused võivad mõnikord elamuse rikkuda. Õnneks nii see ei läinud. Toit oli vaimustav! Seltskonna peale kokku söödi järgmise toite: eelroad-polenta chipsid rosmariini ja parmesaniga, röstitud punane pipar küüslugu ja basiilikuga, trühvline salaami ja Caprese salat ja suitsuse mozarellaga valmistatud seened. Teiseks roaks valiti linguine sinikarpidega, Bucatini carbonara ja pasta ulukiraguuga. Nagu igal pool Iirimaal oli vesi tasuta. Toidu kõrvale nautisime Itaalia valget veini. Ei teadnudki kas panna seda toidu või teeninduse alla , kuid kõigil oli võimalik saada oma toidule parmesani, mida teenindaja väga lahkelt raputab. Väga lahkelt. Võtsime eelroa ning suure pasta. Eeldasin millegi pärast, et toidud on tibatillukesed ja kõht oli päris tühi. Reaalsuses oli suur ports pastat väheamlt minu jaoks üksi täiesti piisav. Võib öelda et kõht tühjaks küll ei jäänud.

Teenindus

Teenindusega jäime rahule ning see avaldus ilmselt ka tipis. Olime kuulnud, et teenindus on aeglane ja inimesed ootasid oma toite kaua. Selleks hetkeks kui meie restorani külastasime oli probleem ilmselt lahendatud või arvasid kritiseerijad et tegemist on McDonaldsiga. Hetkeks tekkis väike segadus toitudega, mis lähendati välgukiirusel. Teenindaja oli püüdlik ja sõbralik. Piisavalt familiaarne ning töötas oma jootraha kenasti välja. Meeldivad on just alati need väikesed ekstra detailid, millele tähelepanu pööratakse. Kui ta nägi, et soovime toitu pildistada raputas ta muudkui parmesani, et saaksime hea võtte…selline asi jätab mulje.

Emotsioon oli väga positiivne ning nüüd hiljem menüüd uurides tahaksin sealt veel nii palju asju proovida. Elusiil soovitab võimalusel Jamie Oliveri proovida ning teada anda kuidas teie kogemus oli!

-Mammu-

 

Lisa kommentaar