Siil sööb-Alter Ego

Tükk aega on möödas Elusiili viimasest restorani arvustusest. Here it comes!

Nädal aega tagasi külastas Elusiil vahemeremaise köögiga restorani Alter Ego. Rotermanni kvartalis asuv restoran on õhtupimeduses sume ja elegantne. Lihtne mööbel, valge taust ja paekivisein on kui rahulik taust. Miski interjööris ei võitle millegiga. Tumedal taustal tõmbab pilke kõige oluliseim-toit ja vein.

Tegemist on eelkõige hispaaniapärast toitu pakkuva restoraniga. Seega oli äärmiselt oluline alustada õhutut Cavaga (Hispaania vahuvein), mille juurde oli ainult õige võtta valik tapastest. Esimeseks maitsemeele äratajaks oli koka komplimendid-külm cazpacho.DSC_0520 DSC_0544

Maitsesime kuningkrevette küüslaugu, tšilli ja ekstraneitsioliiviõlikastmega; Jumbo kammkarpe, lillkapsa ja safrani veloutéga; väga peene nimega JAMÓN IBÉRICO DE BELLOTA GRAN RESERVA JABUGO ehk kõrgeima kvaliteediga vabalt karjatatava ja tammetõrudega toidetud 36 kuud laagerdatud Ibeeria sea sinki ja viimaks valikut parimatest Ibeeria oliividest. Pearoaks nautisime mereandide paellat ja vürtsikaid sinimerekarpe tomati ja Fino šerri kastmes.

DSC_0534 DSC_0532 DSC_0545

Ka nädal hiljem meenutan kõike üpris ülevate emotsioonidega. Nii krevetid kui kammkarbid olid perfektselt küpsetatud-lihtsad maitsed täiustavad roa staare. Peen tammetõrudega nuumatud ja muidu hellitatud sea sink sulab suus. Mereandide paella toodi lauda suurel pannil-krooniks langustid, karbid ja krabid. On ilmselge, et selle lauda saabumine tekitas elevaid emotsioone. Ka paella maitsed olid tõeliselt lihtsad-mereannid, riis, paprika. Kohati oleks võinud see isegi olla mingi peidetud maitsenüanssiga. Siiski üldkokkuvõttes ei suutnud teha muud kui rahulolust mõmiseda.

Magustoidud- Profiteroles, Torrija, Brownie ja valik Hispaania ja Prantsuse juustusid. ehk Choux saiakesed värske vahukoore ning tumeda šokolaadi ja brandy kastmega. Keedutaignast saiakesed mageda vahukoorega, millele oli võimalik šokolaadi-brandy kastet soovi järgi peale kallata. Mage vahukoor ja magus šokolaad olid nii ideaalselt tasakaalus, et ei tekkinud magusa üleküllust.DSC_0567

 

Torrija-alter ego versioon Prantsuse röstsaiast tumeda šokolaadi jäätisega. Creme cataloniaga kihiline maius. Kokk üllatab taas jäätisega, mis eraldi maitstes ei ole sugugi magus.

Ahjus küpsetatud tumeda šokolaadi kook, soe pähklisupp ja espressojäätis-räägib iseenda eest!DSC_0569 DSC_0568

Teenindus

Vahetu, tähelepanelik, põhjalik. Piisavalt sõbralik, kuid samas endiselt kohale sobivalt peenetundeline. Teenindajal olid põhjalikud teadmised nii menüüs olevast toidust kui veinikaardist.

Ilmselgelt saate juba aru, mida kokkuvõtteks ütlen. Elusiil soovitab restoran Alter Ego’t ka sõbrale.

Vaadake lisaks www.alterego.ee

Advertisements

Lisa kommentaar

Täida nõutavad väljad või kliki ikoonile, et sisse logida:

WordPress.com Logo

Sa kommenteerid kasutades oma WordPress.com kontot. Logi välja /  Muuda )

Google+ photo

Sa kommenteerid kasutades oma Google+ kontot. Logi välja /  Muuda )

Twitter picture

Sa kommenteerid kasutades oma Twitter kontot. Logi välja /  Muuda )

Facebook photo

Sa kommenteerid kasutades oma Facebook kontot. Logi välja /  Muuda )

Connecting to %s